انواع آشپزخانه
در مقاله مثلث طلایی به چیستی و اهمیت این مثلث پرداختیم اما در این مقاله سعی داریم تا انواع مدل های آشپزخانه را به شما معرفی کنیم. و جایگیری سه عنصر اساسی سینک، گاز و یخچال را در هر کدام بررسی کنیم.
آشپزخانه ساده یا خطی
در طراحی این مدل آشپزخانه، اجاقگاز، سینک ظرفشویی و یخچال در یک ردیف قرار میگیرند و عملاً مثلث کار تشکیل نمیشود. این نوع طراحی مناسب خانههای کوچک که فضای محدودی دارند است. مزیت استفاده از این نوع آشپزخانه این است که فضای باز کافی در جلوی کابینتها وجود دارد و میتوان از این فضا برای قراردادن میز ناهارخوری استفاده کرد.
ایراد این نوع آشپزخانه هم نبودن فضای کار کافی به خاطر قرارگرفتن وسایل در کنار هم میباشد.
آشپزخانه L شکل
این آشپزخانهها ازیکطرف کاملاً به فضایی مانند نشیمن باز میشود.
اشپزخانه L شکل با توجه به اینکه در گوشه خانه قرار میگیرد، احتیاج به فضای زیادی ندارد. از مزایای این آشپزخانه این است که میتوان میز ناهارخوری را در آشپزخانه قرار داد و عیب آن هم شاید کاهش طول مثلث کار در آشپزخانه و نزدیکی سه عنصر اصلی آشپزخانه یعنی اجاقگاز، سینک ظرفشویی و یخچال است که البته با افزایش میزان کابینتها این اشکال تا حدودی رفع میشود.
آشپزخانه U شکل
در این مدل آشپزخانه اجزای اصلی بر روی سه ضلع U شکل قرار میگیرد و فضای پیشخوان زیادی دارد که میتوان از آن بهعنوان میز ناهارخوری استفاده کرد.
مثلث طلایی در آشپزخانه U شکل بهخوبی ایجاد میشود و اشکال آن هم این است که رفتوآمد به آشپزخانه ازیکطرف محدود میشود.
آشپزخانه جزیرهای
اشپزخانه جزیره ایی ترکیبی از دومدل L و U شکل است و معمولاً یکی از عناصر گاز یا سینک در وسط آشپزخانه بهطور ثابت است که البته این چیدمان مناسب فرهنگ ایرانی نیست. در طراحی این نوع آشپزخانهها باید ظرافت و دقت بیشتری به خرج داد و بهتر است پیشخوان در وسط آشپزخانه تعبیه گردد.
جمعبندی :
- در هر موقعیتی، چه آشپزخانه کوچک چه آشپزخانه بزرگ، فرقی نمیکند که از طرح سنتی یا مدرن استفاده کنید، مهم این است که چیدمان اجاق گاز، سینک و یخچال فریزر قانون مثلث طلایی را رعایت کند.
- فضای اطراف اجاق گاز، سینک و یخچال فریزر اهمیت ویژهای دارد که از هر کدام باید بتوانید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
- نقش کابینتها، قفسهها و کشوها را در پیادهسازی ایدههای جذاب برای چیدمان وسایل آشپزخانه نادیده نگیرید.
- چیدمان آشپزخانه میتواند به صورت خطی،L،U و یا جزیره ای باشد.
- محل قرارگیری یخچال فریزر و مواد خشک باید نزدیک ورودی باشد.