چوب ترمو یا ترموود

امروزه استفاده از چوب ترمو یا همان ترموود در نمای داخلی و خارجی ساختمان و هم تزیینات داخلی ساختمان بسیار رواج یافته است. در این مقاله از سایت خدمات ساختمانی مقیمی قصد داریم شما را به چوب ترمو آشنا کنیم و روش ساخت و موارد کاربرد این متریال رو برای شما عزیزان شرح بدیم.پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ترمووود چیست؟

چوب یکی از اولین موادی است که به صورت فراوران و طبیعی در دسترس همه قرار گرفته است.

ترمووود یا همان چوب ترمو، چوب طبیعی است که ساختار سلولی آن بر اثر فرآیند حرارتی تغییر یافته است. چوب حرارت دیده یا اصلاح شده با حرارت به نام ترموود شناخته شده است.

این نوع چوب جایگزین مناسبی برای چوب های اشباع شده است زیرا هیچ ضرر و زیانی برای محیط زیست ندارد.

مقاوم شدن چوب در مقابل پوسیدگی و قارچ، افزایش استحکام، ایجاد ترک کمتر و تبدیل آن به عایق مناسب از ویژگی های این چوب است.

استفاده از ترموود در نما

نحوه ساخت چوب ترمو

حرارت دادن چوب برای بهبود کیفیت آن جزء یافته انسان امروزی نیست و از دوران باستانی برای ما به یادگار مانده است که یکی از روش‌های طبیعی افزایش کیفیت و استحکام چوب به شمار می‌رود. امروزه موفق شده‌ایم این فرآیند را با بازدهی هرچه بیشتر، به نحوی مؤثرتر و با کنترل لحظه‌ای حرارت انجام دهیم. همان‌طور که اشاره کردیم، در این فرآیند با استفاده از حرارت در غیاب اکسیژن یا با استفاده از بخار آب، چوب تا 185 الی 215 درجه سانتی‌گراد حرارت داده می‌شود. از آنجایی که در این فرآیند هیچ‌ گونه ماده شیمیایی به کار برده نمی‌شود، محصول نهایی طبیعی است.

از آن‌جایی که چوب انواع مختلفی داشته و حرارت دادن هرکدام مدت زمان و مقدار حرارت خاص خود را دارد، دقت و کنترل جزء مؤلفه‌های بسیار مهم این فرآیند هستند. طی سال‌ها تجربه و پیشرفت تکنولوژی، زمان و حرارت مورد نیاز برای بهبود استحکام تمامی انواع چوب را به دست آورده و تمامی پروسه به دقت کنترل می‌شود تا محصول نهایی، در بهترین حالت و کیفیت خود باشد.

ترمووودها به دو دسته کلی ترمو-S (مستحکم) و ترمو-D (با دوام) تقسیم می‌شوند. خصوصیات اصلی چوب‌های ترمو-S ظاهر زیبا و استحکام خوب آن‌ها است. مطابق استاندارد‌های EN 350-1 عدد 1 به معنی بهترین دوام و عدد 5 به معنی ضعیف‌ترین نوع چوب است، که چوب‌های ترمو-S در درجه 3 جای می‌گیرند. محصولات ترمو-D به نسبت با دوام‌تر بوده و در مقابل قارچ‌ها و موریانه‌ها مقاوم‌تر هستند، که باعث می‌شود این چوب‌ها در استانداردهای EN 350-1 در درجه 1 الی 2 قرار داشته باشند. ترمووود درجه 1 با توجه به میزان رطوبت محیط و شرایط نگهداری می‌تواند تا 25 سال دوام داشته باشد.تایل های چوبی

فرآیند تولید ترموود

فرآیند تولید ترموود به سه مرحله کلی تقسیم می‌شودکه در ادامه به طور کامل شرح خواهیم داد:

در ابتدا چوب به سرعت تا 100 درجه گرم می‌شود و سپس به آرامی دما را تا 130 درجه بالا می‌برند. در این حالت رطوبت چوب به صفر رسیده، و هم‌ زمان بخار آبی که به مخزن وارد می‌شود، از متلاشی شدن چوب جلوگیری می‌کند. در واقع تقویت چوب در مرحله دوم فرآیند صورت می‌گیرد، که با توجه به میزان استحکام مورد نظر، دما تا 185 درجه بالا رفته و چوب 4-2 ساعت حرارت می‌بیند. در این زمان بخار آب از سوختن چوب و هرگونه تغییر شیمایی ساختار چوب جلوگیری می‌کند. مرحله آخر پاشیدن آب روی چوب است که هم‌ زمان با خنک کردن چوب، رطوبت آن را در حد 4 درصد حفظ می‌کنند.

رنگ کردن چوب و ترمووود

رنگ کردن چوب طبیعی و چوب ترموود در برخی مراحل کمی متفاوت است.

رنگ ترموود به طور کلی به سه بخش سنباده زنی و رنگ آمیزی و لاک محافظ تقسیم می شود.

سنباده زنی چوب طبیعی

برای این که بتوانید چوب را رنگ بزنید. باید سطح چوب صاف و صیقلی باشد. از این رو باید قبل از رنگ کردن چوب را صیقل داد. برای این کار از سنباد های مختلفی استفاده می شود، و استفاده از سنباده بستگی به زبری چوب دارد.

نمای داخلی ترموود

رنگ آمیزی ترمووود

برای رنگ آمیزی اول رنگ مورد نیاز را انتخاب کنید. سپس طبق دستورالعمل خود رنگ که اکثرا به طور کامل بر روی قوطی رنگ نوشته شده است، آماده می‌کنیم. سپس می‌توانیم به وسیله تنظیف، قلم و اسفنج رنگ آمیزی روی چوب را آغاز کنیم.

استفاده از لاک محافظ

رنگ های چوب به تنهایی قابلیت محافظت چوب در برابر اشعه UV را ندارند از این رو توصیه می شود که از لاک محافظ استفاده شود.

کاربرد های چوب ترموود

ترموود چوبی، برای کاربردهای مختلفی استفاده می شود، که این روزها طرفداران زیادی دارد، که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

ساخت آلاچیق

نمای چوبی ساختمان

تولید درب و پنجره

ساخت پله

مورد استفاده در دکوراسیون داخلی

ساخت سایبان

انواع مبلمان فضای باز

سونا و استخر

نمای داخلی

مزایای ترموود یا چوب ترمو

اصلاح حرارتی چوب ترموود بدون مواد شیمیایی است برای همین آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

با عمل حرارت دهی میزان رطوبت ترموود به حداقل می رسد و روند پوسیدگی آن دیرتر اتفاق میفتد.

ابعاد چوب ترمووود ثابت هستند و دچار تغییر شکل نمی شوند.

حرارت دادن چوب باعث از بین رفتن موادمغذی آن می شود که این امر موجب می شود امکان رشد قارچ و باکتری در آن وجود نداشته باشد.

رنگ ترمووود ثابت است و وقتی در معرض نور خورشید قرا بگیرد رنگ پریده نمی شود.

میزان رطوبت چوب ترمووود بسیار کم است و همین امر باعث عایق بودن چوب شده است .

چوب های ترمو وزن بسیار سبکی دارند، و نگهداری، نصب و استفاده از آن ها به راحتی انجام می شود.

اصلاح حرارتی روی چوب باعث کاهش خش و جذب آب می شود.

در فرآیند ترمو رنگ چوب به قهوه ای تیره تبدیل می شود و این رنگ جلوه زیبایی به چوب می بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − 8 =

Call Now Button