تزیینات داخلی ساختمان چیست؟

در طراحی دکوراسیون داخلی به تمام اجزا و عناصری که جنبه زیبایی و تکمیل کنندگی یا پر کنندگی فضا دارند و نبود آنها خللی ایجاد نمی کند تزئینات داخلی ساختمان میگویید؛ که می تواند شامل : انواع کاغذ های دیواری و دیوارپوش  ، پارکت و کابینت، لمینت، موکت ،کفپوش چوب پلاست، ترمو وود ،گچ بری، گلهای سقفی ،ابزار گلویی ،سقف کناف، پارتیشن، پرده، نقاشی ساختمان ،سرامیک، پنل دیواری مدرن، سقف کاذب، شیشه لمینت ،رزین لمینت، شومینه و آیینه کاری مدرن می باشد.

انواع تزیینات ساختمان را می توان برحسب سلیقه، سبک معماری و دکوراسیون داخلی، متراژ و فضایی که نیاز دارید و بخشی از خانه که قصد تزیین آن را دارید انتخاب کنید.همانطور که در مقاله  بازسازی ساختمان توضیح دادیم گاهی اوقات بازسازی فقط برای ایجاد تغییرات ظاهری در ساختمان استفاده میشود بنابراین  استفاده از این تزیینات مختلف یکی از بهترین ایده ها برای ایجاد تغییرات دلخواه شماست.

انواع متریال های مورد استفاده در تزیین داخلی

در ادامه مهمترین و بهترین المان های تزیین داخلی ساختمان اشاره می کنیم:

  • کاغذ دیواری

از جمله زیباترین تزیینات داخلی ساختمان کاغذ دیواری را می توان نام برد که انواع مختلفی دارد. این متریال ها به عنوان پوشش زیبا و لوکس دیوارهای خانه در تمامی قسمت ها کاربرد دارد. از این متریال میتوان با طرح های مشخص یا طرح های  دلخواه( پوستر)  که به صورت اختصاصی در ابعاد مورد نظر چاپ میشود استفاده کرد. هر چند در سرویس بهداشتی و آشپزخانه از کاغذ دیواری استفاده نمی کنند. کاغذ دیواری ها امروزه ضد آب هستند و در طرح و رنگ و مدل های مختلف متناسب با نوع تزیینات داخلی و نقاشی ساختمان قابل استفاده می باشند.

  • دیوار پوش

دیوار پوش یکی دیگر از انواع تزیینات داخلی ساختمان مینیمال یا در سبک های دیگر است. پنل های دیواری کمک می کنند تا بدون نیاز به تخریب و خرید مصالح و ملات گوناگون در کمترین زمان به دیوارکشی بپردازید و سرعت انجام پروژه معماری را دو چندان کنید. در مدیریت ساخت پنل های دیواری مقاوم با رضایت کارفرما استفاده می شود. حتی این دیوار پوش ها را میتوان برروی دیوار و متریال وجود روی آن استفاده کرد.

  • شیشه لمینت

شیشه لمینت نوعی شیشه ایمنی است که شامل دو یا تعداد بیشتری از لایه های شیشه همراه با لایه های طلق PVBدر بین شیشه هاست.میتوان طرح های دلخواه را روی آن چاپ کرد و به عنوان تزیینات داخلی منزل از آن استفاده نمود.

شیشه لمینت

  • قرنیز

قرنیزها یکی دیگر از المان های تزیین داخل ساختمان هستند که در طراحی خانه ویلایی زیاد استفاده می شوند. قرنیزها که در انواع مدل های سرامیکی، سنگی، چوبی، PVC و MDF تولید می شوند رنگ و مدل های مختلفی دارند و همین باعث شده تا با انواع سبک های معماری دکوراسیون داخلی به راحتی ست شوند. قرنیز علاوه بر کاربرد تزیینی از رسیدن آب، نم و رطوبت به پای دیوار در هنگام شستشو کمک می کند.

قرنیز

  • موکت

در صورتی که تنها کفپوش یک خانه موکت نباشد، می توان جزو انواع تزیینات داخلی ساختمان مسکونی به حساب آورد. موکت ها در خانه هایی که از فرش برای تزیین کف منزل استفاده می کنند به جهت جلوگیری از سر خوردن فرش بر روی موزاییک و سرامیک استفاده می شوند. همچنین موکت از کثیف شدن زیر فرش ها جلوگیری کرده و تمیز کردن آن را راحتتر می کند و به عقیده تولیدکنندگان فرش، موکت به افزایش طول عمر فرش کمک می کند. امروزه موکت ها در تراکم های مختلف و نمونه های نرم و ضخیم نیز تولید می شوند و زبری نمونه های ساده اولیه را ندارند. با توجه به تنوع بالای طرح و رنگ در چیدمان منزل به سبک ایرانی برای ست شدن با وسایل مختلف فوق العاده است.

موکت

  • پارکت

یکی از انواع المان های تزیینات داخل ساختمان با چوب، پارکت ها هستند که در ترکیب با قرنیزها فوق العاده زیبا هستند. موزاییک و سرامیک جزو کفپوش های اصلی و با دوام محسوب می شوند ولی پارکت که در طراحی ویلای کلاسیک کاربرد زیادی دارد جزو المان های تزیینی است.

پارکت

  • گچبری

از انواع تزیینات داخلی ساختمان گچبری است که از المان های اصلی، غیر قابل جایگزین و بی بدیل در معماری اصیل ایرانی است. گچکاری در هر دوره از تاریخ کشورمان به فرم، روش و شکل خاصی اجرا می شده و امروزه نیز سبک و سیاق خاص خود را دارد به نحوی که در طراحی ویلا ایرانی بسیار پرطرفدار است. باید اذعان کرد که از بین انواع تزیینات داخل ساختمان گچکاری هیچ موقع مورد غفلت قرار نگرفته و همیشه مورد تقاضا بوده است. این گچکاری ها در سقف و دیوارها به شکل ابزارکاری یا کناف و پنل های پیش ساخته گچی استفاده می شود. در ساختمان پیش ساخته هم گچکاری سقف به شکل پنل های از پیش آماده شده است.

  • پارتیشن

در گذشته برای جداسازی فضاهای مختلف در مرحله نازک کاری ساختمان از دیوار به شکل تیغه استفاده می کردند تا حریم خصوصی افراد بیشتر رعایت شود. با اینکه امروزه این روش کاملا منسوخ نشده اما برای کم کردن فشار و بار وارده به فونداسیون ساختمان برای جداسازی بخش های مختلف در کنار دیوار، از پارتیشن های گوناگون استفاده می کنند. بنابراین از ایده های طراحی ویلا می توان به استفاده از پارتیشن های مختلف از جنس چوب، آلومینیوم و شیشه و غیره به شکل ساده یا ثابت و متحرک اشاره کرد. پارتیشن ها از انواع تزیینات داخلی ساختمان با کاربردهای گوناگون هستند. البته پارتیشن ها تفاوت های عمده ای با تیغه چینی دارند برای مثال در تیغه چینی فضا به طور کامل از محیط جدا میشود و یک قسمت مستقل به شمار می آید در حالیکه با استفاده از پارتیشن شما فضای خود را کامل جدا نکرده اید اما حریم 2 بخش را از یک دیگر جدا ساخته اید.

پارتیشن بندی

  • پرده

در لاکچری ترین خانه های جهان پرده های فاخر و ابریشمی با تزیینات فراوان و رگه های طلایی استفاده می شود. پرده ها مطلقا و صرفا جنبه تزیینی ندارند چرا که به حفظ حریم خصوصی کمک می کنند و از طرفی مانع از نفوذ گرما و سرما شده و جلوی شدت تابش زیاد خورشید در مناطق کویری را می گیرند. بنابراین پرده از انواع تزیینات داخلی ساختمان با کاربردهای مختلف است.

پرده

  • تابلو های دیواری

نصب تابلو روی دیوار یکی از انواع تزیینات داخلی است که میتواند باعث زیبایی بخشی به آن دیوار شود. این تابلو ها میتوانند تابلو های نقاشی یا آثار دستی گوناگون که به صورت قاب یا تابلو بر روی دیوار نصب می شوند. حتی میتوان از عکس های خانوادگی نیز استفاده کرد.

قاب و عکس

  • سرامیک

در برخی از طراحی های امروزی تاکید بر سادگی و شیک بودن است که سرامیک با مقاومت و طول عمر بالا به ما زیبایی و سادگی را ارائه دهد.

  • سنگ

سنگ ها علاوه بر اینکه در مقایسه با سرامیک مقاومت و پایداری بسیار بیشتری دارند، تزیینی هم هستند. در واقع برای طراحی داخلی الزامی به استفاده از سنگ نیست اما برای طول عمر بیشتر و از همه مهمتر داشتن عنصر تزیینی شیک و لاکچری استفاده می کنند. به همین دلیل همیشه از بین انواع تزیینات داخلی ساختمان لوکس و لاکچری، متریال سنگ در اولویت بوده است. حتی نمونه انواع تزیینات داخلی ساختمان با سنگ آنتیک می توان به جزیره کابینت ها، دیوار پشت تلویزیون و قرنیزها اشاره کرد.

  • انواع سقف کاذب

از انواع تزیینات داخلی ساختمان اداری مدرن، منازل مسکونی، ویلایی و آپارتمانی سقف های کاذب به عنوان یک المان تزیینی طرفداران زیادی دارند. در مبحث دکوراسیون داخلی برای طراحی آپارتمان از انواع سقف های کاذب مثل سقف کشسان، کناف، سقف های کاذب پی وی سی و غیره استفاده می شود تا سقف ها از فرم ساده اولیه خود خارج شوند.

  • ترموود

چوب یکی از متریال هایی است که از دیرباز تا کنون در صنعت ساختمان سازی کاربردهای فراوانی داشته است. ترموود نوعی از چوب است که از آن در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود. ترموود از چوب درختان متعددی تولید می شود. این چوب یک محصول نوین و طبیعی است که طی فرآیندی خاص و علمی در چندین مرحله در دماهای گوناگونی قرار می گیرد. این عمل باعث از بین رفتن رطوبت و گرما دیدگی چوب می شود. فرآیند تولید ترموود سبب استحکام آن شده و از ترک خوردگی آن جلوگیری می کند.

Thermowood

  • پتینه کاری

پتینه کاری یا کهنه کاری که از سالیان بسیار دور در طراحی ویلای روستیک مورد استفاده قرار گرفته سابقه آن به دوران مصر باستان بر می گردد. پتینه کاری یکی از انواع تزیینات داخلی ساختمان زیبایی است که به کمک رنگ و ابزارهای کوری، بافت و طرح های بصری و سه بعدی بر روی سطوح مختلف از دیوار گرفته تا سقف و جنس های مختلف نظیر فلز و چوب قابل اجراست. با پتینه کاری می توان ظاهری آنتیک و عتیقه به قسمت های مختلف دکوراسیون داخلی داد. بنابراین از فاخرترین نمونه های انواع تزیینات داخلی ساختمان پتینه کاری است.

  • چراغ های تزیینی

چراغ های تزیینی انواع مختلفی دارند که رایج ترین آنها چراغ های تأکیدی استفاده شده در بالای مجسمه ها یا تابلوهای هنری است. همچنین در تراس و بالکن هم از انواع این چراغ ها به شکل دیوارکوب، دفنی و غیره استفاده می شوند.

  • مجسمه

همیشه در کنار امکانات ویلاهای لوکس، تزیینات داخل ساختمان هم مورد توجه بوده که یکی از آنها مجسمه ها هستند. مجسمه ها در انواع برنزی، نقره ای، برنجی و سنگی برای ویلاهای لوکس و لاکچری در فضاهای مختلف استفاده می شوند که پیام آور شکوه و عظمت و غنا بودن هستند.

  • لوستر

وسایل روشنایی مختلفی برای نورپردازی دکوراسیون داخلی استفاده می شوند اما لوسترها علاوه بر روشنایی جنبه تزیینی هم دارند. از انواع تزیینات داخلی ساختمان لوسترها ترکیبی از جنبه تزیینی و کاربردی هستند که در انواع مختلف و ساخته شده از متریال های گوناگون به فروش می رسند.

  • شومینه

از انواع تزیینات داخلی ساختمان کلاسیک می توان به شومینه ها اشاره کرد که بیشتر جنبه تزیینی و ایجاد نقطه کانونی در پذیرایی دارند. امروزه در ویلاها سیستم های گرمایشی از کف کار می کنند و شومینه ها نقش تزیینی دارند. از دیگر نمونه های آن می توان به شومینه های تزیینی دیواری که به شکل برقی کار می کنند اشاره کرد.

  • آیینه دکوراتیو

آینه ها جنبه کاربردی زیادی دارند اما گاهی اوقات از آینه دکوراتیو استفاده می شود و همانطور که از اسم آنها مشخص است بیشتر جنبه تزیینی و زیبایی دارند. آینه دکوراتیو بهترین نمونه انواع تزیینات داخلی ساختمان کوچک است. نمونه دیگری از آینه دکوراتیو، دیوارهای شیشه ای با طرح های مختلف هستند. آینه ها به دلیل بازتاب نور به بزرگتر شدن فضا کمک می کنند.

decorative mirror

  • کنسول و بوفه دکوری

کنسول و بوفه دکوری که به ترتیب در کنار درب ورودی ساختمان و پذیرایی منزل استفاده می شوند. از انواع تزیینات داخلی ساختمان به سبک کلاسیک هستند. این وسایل جنبه کاملا تزیینی برای نگهداری ظروف دکوراتیو را دارند.

  • رنگ های مولتی کالر

از قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی که بگذریم. گاهی می توان به شکل تلفیقی و خارج از قاعده عمل کرد و ترکیبی از رنگ های مختلف را برحسب سلیقه استفاده نمود. به همین دلیل از مولتی کالرها برای تزیین دیوارهای خاص استفاده می کنند.

  • گلدان

از پایه های بسیار مهم سبک مدرن پیوند با طبیعت و ساده زیستی در عین شیک و بروز بودن است. استفاده از گلدان گیاهان یکی از انواع تزیینات داخلی ساختمان مدرن است. که علاوه بر تزریق حس شادابی، طراوت و سرزندگی برای تزیین دکوراسیون هم قابل استفاده هستند. تنها باید دقت کرد که گل و گیاهان آپارتمانی با شرایط اقلیمی سازگار باشند.

تمام این عناصر در تزیین دکوراسیون منزل کاربرد دارند اما بسته به سلیقه، مساحت و میزان فضای شما انتخاب میشوند. خدمات ساختمانی مقیمی همواره در تلاش است تا شما بتوانید در محیط گرم خانواده و فضای صمیمی کار راحتی و آسایش داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دوازده + 16 =

Call Now Button