کروم بندی چیست؟

 ساخت و ساز ساختمان یکی از پروژه‌های پرجزئیاتی است که در نهایت تأثیر بسیاری را بر کارکنان مهندس ناظر و همچنین کارگران ساده دارد. به‌عنوان مثال، اگر شیب بندی صحیح سطوح به سمت لوله‌های آب و فاضلاب اجرا نشود، منجر به تجمع آب در یک گوشه می‌شود و در نتیجه ممکن است زیرسازی آب و به‌مرورزمان تراکم کند! به همین دلیل، پروژه ساخت و ساز از حساسیت بالایی برخوردار است و حتی کوچک‌ترین خطاها ممکن است خسارات زیادی را به همراه داشته باشد. به منظور اجرای دقیق شیب بندی، استفاده از کروم‌بندی امری ضروری است. آیا کروم‌بندی چیست؟ چگونه انجام می‌شود؟ چه کاربردها و مزایایی دارد؟ در این مقاله، به همراه خدمات ساختمانی مقیمی باشید تا به طور جامع به کروم‌بندی و موارد مرتبط با آن پرداخته شود.

کروم بندی چیست

تعریف کروم بندی و معرفی انواع کروم‌بندی دیوار

 کروم‌بندی به معنای یک علامت ۱۰ سانتی‌متری مربع است که روی سطح سیمان، ملات یا اندودکاری شده قرار می‌گیرد. کروم‌بندی با هدف ایجاد یک تراز در سطوح افقی و عمودی انجام می‌شود و برای اجرای هر نوع روکشی مانند سیمان، گچ و ملات استفاده می‌شود. انواع مختلفی از کروم‌بندی وجود دارد که به صورت افقی برای سطوح، عمودی برای نماهای دیوار و به صورت شیب‌دار برای شیب بندی کف و سقف استفاده می‌شود.

کروم بندی با گچ و خاک و کروم بندی عمودی، یکی از پرکاربردترین انواع کروم بندی دیوار

 کروم‌بندی در واقع یک شاخص برای تعیین میزان مصالح مورد نیاز برای روکش یک سطح مشخص است. به همین دلیل، کروم‌بندی برای شیب بندی در هر بخش از ساختمان به صورت عمودی و نقطه‌ای نیز استفاده می‌شود. به طور مثال، اگر می‌خواهیم یک سطح دیوار عمودی را با گچ پوشش دهیم، باید به شیب، کروم‌بندی و ظاهر زیبایی کار توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

 زیرا ارتفاع و نشانه دیوار بسیار تأثیرگذار در نما و زیبایی آن خواهد داشت. به همین دلیل، باید ابتدا با کروم‌بندی دیوار شروع کنیم. برای این کار، باید شاقول یا شمشه را همراه با تراز روی دیوار قرار دهیم تا در صورت وجود هر گونه انحراف یا عدم عمودیت در دیوار، آن را مشاهده و رفع کنیم.

کروم بندی سیمانی

 در ادامه، باید گچ را به صورت نقطه‌ای و با ضخامت حداقل روی قسمت بیرونی دیوار بچینیم. سپس، شمشه را با تراز عمودی روی نقاط گچی که قرار داده‌ایم قرار می‌دهیم و پشت شمشه را با گچ پر می‌کنیم. همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، نقاط ایجاد شده در نهایت به عنوان نقاط گچی خواهند بود. در مرحله بعد، برای ایجاد کروم عمودی به درستی، فاصله بین دو بخش دیوار را با گچ به صورت عمودی پر می‌کنیم.

 با استفاده از همین الگو و با فاصله ۱ تا ۲ متری روی دیوار، سایر بخش‌ها را تکرار می‌کنیم تا سطوح به صورت کامل و دقیق تراز و کروم بندی شوند. توجه داشته باشید که باید فاصله و فضای بین نقاط گچی را با گچ پر کنیم تا دیوار به صورت یکدست و کامل گچ کاری شود.

 در امروزه، روش‌ها و مواد ساختمانی در بخش‌های مختلف تجربه تغییرات زیادی کرده‌اند. به عنوان مثال، به دلیل هزینه مناسب و مقاومت بالا، بلوک‌های سبک به عنوان جایگزینی برای مصالح سنگین ساختمانی استفاده می‌شوند. همچنین، برای راه اندازی سیستم‌های آبیاری در ساختمان، از کروم بندی برای هدایت آب به سمت فاضلاب استفاده می‌شود.

کروم بندی گچی

مراحل کروم‌بندی دیوار؛ روش اجرای کروم بندی دیوار با سیمان

برای اجرای کامل و صحیح کروم بندی روی دیوار، ابتدا باید قسمت بالاترین و پایین‌ترین مکان خروجی آب را تعیین کنیم. سپس اختلاف سطح و فاصله طولی بین این دو نقطه را محاسبه می‌کنیم. به منظور بررسی بهتر مراحل کروم بندی، نقطه بالاترین را با x و نقطه پایین‌ترین را با y نامگذاری می‌کنیم.
در ابتدا، برای انجام کروم بندی به صورت دقیق، باید استانداردهای مربوطه را رعایت کنیم. به همین دلیل، برای بام، از شیب 1.5٪ و برای آبریزها، از شیب 1٪ استفاده می‌کنیم. با توجه به فاصله طولی بین x و y در فضای بام، x را از y بالاتر قرار می‌دهیم. به عنوان مثال، اگر فاصله بین x و y در بام 5 متر باشد، طبق شیب 1.5٪، باید 5 متر را در 1.5٪ ضرب کنیم و در نهایت نقطه x را 7.5 سانتی‌متر بالاتر از نقطه y قرار می‌دهیم.
سپس، با استفاده از ریسمان، نقاط x و y را به هم متصل می‌کنیم تا بتوانیم قبل از اجرای کار، نتیجه نهایی را ببینیم.

نحوه کروم بندی
 در مرحله بعد باید شمشه را در کنار ریسمان قرار بدهیم و با ملات، سیمان، ماسه و آجر از بالاترین نقطه یعنی x تا پایین‌ترین نقطه y را پر می‌کنیم. امروزه برای هر بخش از مراحل ساخت و ساز دستگاه‌های بسیار تخصصی و ویژه‌ای ساخته شده که سرعت کار را بالا می‌برد و به کمترین نیروی انسانی نیز نیاز است. به‌طور مثال با استفاده از دستگاه فوم بتن تکفاز کارفرما می‌توان در اجرای فوم بتن با کیفیت بالا همراه با حداقل نیروی انسانی پروژه ساختمانی را پیش برد.

 کاربرد و مزایای کروم‌بندی دیوار؛ هزینه‌ها را کاهش می‌دهید!

کروم‌بندی یک فرایند مهم در مراحل ساخت و ساز است که به منظور ایجاد سطحی تراز با شیب دقیق استفاده می‌شود. یکی از چالش‌های بزرگ در صنعت ساختمان‌سازی مصرف بی‌رویه مصالح است. به همین دلیل، با استفاده از کروم‌بندی، می‌توان از مصرف اضافی مصالح ساختمانی نظیر بتن، سیمان و گچ جلوگیری کرد. علاوه بر این، با استفاده از کروم بندی دیوار، می‌توان تمامی عیوب و نواقص آن را شناسایی و رفع کرد، خصوصاً در صورت وجود پستی و بلندی در دیوار.
برای کاهش هزینه‌های ساخت و ساز، علاوه بر استفاده از کروم بندی، پیشنهاد می‌کنیم از مصالح جدیدی مانند فوم بتن استفاده کنید. فوم بتن، با ترکیبی از آب، مایع کفرای فوم بتن و سیمان، تشکیل می‌شود و مزایای فراوانی دارد. این مصالح سبک، قابلیت مقرون به صرفه بودن را دارند و دارای دوام و مقاومت بالا در برابر حرارت، فشار و سرما هستند.

مزایا کروم بندی

کروم سازی را به متخصص این حوزه بسپارید!

 در این مقاله کروم‌بندی دیوار، چگونگی روش اجرا و مزایا و کاربرد آن را به‌طور کامل شرح دادیم. کروم‌بندی در جای‌جای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا سطوحی تراز و بدور از نواقص ظاهری داشته باشیم. کروم بندی مصرف مصالح ساختمانی را به مراتب کاهش می‌دهد؛ بسیار ضروری است که کروم بندی ساختمان خود را به افراد متخصص بسپاریم؛ اگر در فرایند اجرای کروم بندی خطایی وجود داشته باشد در ادامه متحمل خسارت‌های سنگینی خواهیم شد. چراکه کروم بندی هم در ظاهر بنا موثر است و هم در هدایت آب سطوح به فاضلاب نقش تعیین کننده‌ای دارد؛ به همین دلیل کروم ساز غیراستاندارد هزینه‌های جانبی بسیاری را در پی خواهد داشت.
 هر بخش از ساخت و ساز باید طبق استانداردها و روش‌های اصولی خاص خودش ساخته شود. پیشنهاد می‌کنیم که تمام جزئیات و فرایند ساخت و ساز ساختمان خود را نیز جدی بگیرید تا در ادامه متحمل زیان نشوید! خدمات ساختمانی مقیمی با بیش از سه دهه فعالیت در زمینه ساخت و ساز و بازسازی ساختمان آماده است تا در بازسازی منزل و ساختمان های شما همکاری کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شانزده + دوازده =

Call Now Button