انواع نقشه+کاربرد نقشه های ساختمانی


به طور کلی می توان ترسیمات فنی و نقشه ها را به دو گروه عمده طبقه بندی نمود:

  1. نقشه های صنعتی
  2. نقشه های ساختمانی


نقشه های صنعتی:

این گونه نقشه ها در رشته هایی مثل تراش فلزات، ذوب فلزات، مدلسازی، درودگری، مکانیک ماشین افزار، مکانیک عمومی، مکانیک اتومبیل، صنایع ماشین آلات دریایی، برق، الکترونیک و … مورد استفاده قرار می گیرد.


نقشه های ساختمانی:

این گونه نقشه ها نیز به چند دسته عمده زیر تقسیم بندی می شوند :

  1. نقشه های معماری

  2. نقشه های سازه

  3. نقشه های سیویل

  4. نقشه های شهرسازی

  5. نقشه های تاسیسات مکانیکی

  6. نقشه های تاسیسات برقی، الکتریکی

کاربرد انواع نقشه های ساختمانی
نقشه های معماری:


این نقشه ها عموما برای طراحی ابنیه، اعم از منازل مسکونی، آپارتمانها، ساختمانهای اداری، تجاری، بهداشتی، درمانی، مراکز آموزشی، علمی و تحقیقاتی، مراکز فرهنگی، تفریحی، ورزشی، پایانه های مسافری زمینی و هوایی و… به کار می روند. نقشه های معماری، معمولا پس از انجام مطالعات لازم اولیه بر اساس نتایج تصویب شده مطالعات مذکور، تهیه می شوند.

نقشه های ساختمانی


ا- تعریف نقشه ساختمانی:نشان دادن قسمت های مختلف یک ساختمان از تمام جهات و با مقیاسی مشخص روی کاغذ نقشه ساختمانی گویند. علائم و اعداد نوشته شده در نقشه ها باید طوری باشد که برای همه و در تمام نقاط دنیا قابل درک و قابل فهم باشد. بنابراین باید از علائمی استفاده نمود که همه این علائم را می شناسند یعنی می توان گفت نقشه رسم شده زبان گویای اهل فن می باشد. که بعد راجع به این علائم توضیحات لازم داده خواهد شد.


الف) طرح های اولیه: این طرح ها با توجه به موقعیت زمین از نظر جهت جغرافیایی مقاومت زمین در نتیجه جنس آن، مصالح موجود در منطقه، نیروی انسانی ماهر در منطقه و با توجه به تکنولوژی های موجود منطقه و فرهنگ و آداب و سنن منطقه و با توجه به عملکرد ساختمان و … توسط مهندسان طراح یا آرشیتکت ها جهت مطالعات بعدی و بررسیهای لازم طرح می شود، اندازه این نقشه ها دقیق نبود ودرنتیجه قابل اجرا نمی باشند.


ب) نقشه های اجرایی: پس از تأیید و تصویب طرح های اولیه از روی نقشه ها، نقشه های تهیه می شوند، این نقشه ها دقیق بوده و قابل اجرا می باشند. مقیاس این نقشه ها 1/100 یا 1/50 است .
نقشه های اجرایی توسط نقشه کش ها تهیه می شود. این نقشه ها توسط معمار و بنا می تواند در ساختمان سازی اجرا و پیاده سازی شود.


ج) نقشه های تأسیساتی: پس از تهیه و رسم نقشه های اجرایی از روی این نقشه ها، نقشه های تأسیساتی شامل تأسیسات روشنایی، تأسیسات حرارتی یعنی لوله کشی آب سرد و گرم و شوفاژ لوله کشی گاز، نقشه کانالهای فاضلاب توسط مهندسان تأسیسات تهیه می شود.

اجرای نقشه:

مجموعه ما بر آن است تا با اجرای نقشه های داخلی در جهت تغیر فضای داخلی و تعمیرات ساختمان به شما یاری رساند. در ساختمان سازی نقشه های معماری کاربرد بیشتری دارند . این نقشه ها معمولا برای طراحی منازل مسکونی ، آپارتمان ها ، ساختمان های تجاری و اداری و… به کار می روند . نقشه ها در ابتدا دارای طرح های اولیه است و بسته به شرایط و عوامل مختلف قابل تغیر است بعد از انجام تغیرات نهایی و تایید به صورت نقشه اجرایی در می آید که توسط بنا انجام می شود.

 

منبع: خدمات ساختمانی مقیمی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × 1 =

Call Now Button