لوله کشی ساختمان یک طبقه

به‌طور کلی سیستم لوله کشی ساختمان یک طبقه از سه بخش تشکیل می‌شود: سیستم تامین آب آشامیدنی، سیستم فاضلاب ایمن و وسایل و تجهیزات. علاوه‌بر این در صورت نصب سیستم گرمایشی برای خانه ویلایی تجهیزات دیگری هم باید به لوله کشی اضافه شوند.

بنابراین در حالت کلی نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه با توجه به نوع سیستم گرمایش شامل لوله کشی آب سرد و گرم، لوله کشی فاضلاب و لوله کشی شوفاژ برای موتورخانه یا پکیج می‌شود.

با توجه به اهمیت لوله کشی ساختمان یک طبقه برای ساختمان‌های ویلایی و به‌منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی در آینده، رعایت اصول کار لازم و ضروری است. لوله کشی غیراصولی ساختمان باعث مشکلاتی از قبیل افت فشار آب و عملکرد ناقص پکیج و شوفاژها خواهد شد.

اگر در خصوص لوله کشی ساختمان یک طبقه خود، نیاز به مشاوره و خدمات دارید، می‌توانید از طریق مشاوره خدمات ساختمانی مقیمی، با متخصصان مجرب مشورت نمایید.

نکات کلیدی

  • عدم دقت در اجرای لوله‌ کشی فاضلاب با شیب مناسب، به کندتر شدن حرکت مواد فاضلاب و مشکلاتی مانند انسداد لوله‌ها یا بالا زدن چاه‌ منجر خواهد شد.
  • مسیر لوله کشی آب در نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه باید تا حد امکان کوتاه باشد. بهتر است برای این کار از زانویی‌های کمتری استفاده شود؛ چون باعث کاهش فشار آب می‌شوند.
  • سایز لوله فاضلاب برای توالت ایرانی و فرنگی باید 110 باشد. در حالیکه سایز مناسب لوله کشی سینک و روشویی 63 یا 75 است.

لوله کشی ساختمان‌های ویلایی 

لوله کشی ساختمان یک طبقه به بخش‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • لوله کشی آب سرد و گرم
  • لوله کشی فاضلاب
  • لوله کشی پمپ آب
  • لوله کشی پکیج و شوفاژها
  • لوله کشی توالت ایرانی یا فرنگی
  • لوله کشی فن کویل
  • لوله گذاری برق ساختمان

در این میان رعایت اصول نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان یک طبقه از اهمیت زیادی برخوردار است. عدم دقت در اجرای لوله‌ کشی با شیب مناسب، به کندتر شدن حرکت مواد فاضلاب و مشکلاتی مانند انسداد لوله‌ها یا بالا زدن چاه‌ منجر خواهد شد.

لوله کشی ساختمان یک طبقه

انواع لوله کشی ساختمان یک طبقه

در مجموع اهداف اولیه لوله کشی ساختمان یک طبقه شامل موارد زیر می‌شود:

تامین آب آشامیدنی، آب گرم و تخلیه کامل فاضلاب و پسماند تاسیسات به شبکه فاضلاب شهری. در ادامه با اصول لوله کشی آب سرد و گرم و فاضلاب در خانه‌های ویلایی بیشتر آشنا می‌شویم.

لوله کشی آب

مسیر لوله کشی آب در نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه باید تا حد امکان کوتاه باشد. بهتر است برای این کار از زانویی‌های کمتری استفاده شود؛ چون باعث کاهش فشار آب می‌شوند. در نتیجه آبرسانی به شیرهای خانه به‌درستی انجام نمی‌شود.

لوله کشی آب در خانه‌های ویلایی به نقطه شروع بستگی دارد که شامل کنتور آب یا پمپ آب می‌شود. متریال مورد استفاده برای لوله کشی ممکن است پلاستیک، مس، چدن یا فولاد استاندارد باشد. اتصالات مورد استفاده باید با نوع لوله سازگاری داشته باشد.

با توجه به اینکه ساختمان‌های یک طبقه معمولا دارای یک یا دو سرویس بهداشتی و یک آشپزخانه هستند، سایز لوله اصلی باید حدود 2 سانتی‌متر در نظر گرفته شود.

این لوله از منبع یا کنتور به پکیج‌، آبگرمکن یا موتورخانه وارد شده و سپس بین سرویس بهداشتی و آشپزخانه توزیع خواهد شد. برای شستشوی حیات و آبیاری باغچه‌ها هم باید لوله انشعابی جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

برای لوله کشی ساختمان یک طبقه می‌توانید از لوله‌های یک لایه و پنج لایه استفاده کنید. توجه داشته باشید که لوله کشی 5 لایه کمی گران‌تر بوده و کیفیت بهتری دارد. 

لوله کشی سیستم فاضلاب

آب مصرفی از طریق سیستم فاضلاب تخلیه می‌شود. این سیستم فاضلاب بهداشتی فقط فاضلاب داخلی ساختمان را حمل و خارج می‌کند و باید دارای چند ویژگی مهم باشد:

  • قطر مناسب لوله کشی فاضلاب بهداشتی خانه حداقل 10 سانتی‌متر است.
  • مواد مورد استفاده معمولاً از متریال‌های چدن و پلاستیک انتخاب می‌شوند.
  • دو گزینه مناسب لوله کشی برای سیستم‌های فاضلاب PVC یا ABS هستند.
  • برای جریان مناسب ضایعات، لوله‌ها باید اندازه و زاویه مناسبی داشته باشد.
  • استفاده از PVC در لوله کشی فاضلاب فرآیندی دو مرحله‌ای است که نیاز به پرایمر و سپس سیمان دارد.
  • در مورد لوله کشی ABS فقط از سیمان استفاده می‌شود.
  • لوله کشی ساختمان یک طبقه برای ساختمان‌های ویلایی با ABS بیشتر از PVC هزینه دارد اما دوام هر دو یکسان است.
  • سایز لوله فاضلاب برای توالت ایرانی و فرنگی باید 110 باشد. در حالیکه سایز مناسب لوله کشی سینک و روشویی 63 یا 75 است.
  • لوله کشی ناودان‌ها برای خروج آب جمع شده در پشت بام و تراس هم باید به‌طور مشابه انجام شود.
  • بهترین گزینه‌ها برای اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان یک طبقه اتصالات پلیکا و پوش فیت هستند.
  • لوله کشی فاضلاب خانه باید به سمت خروجی فاضلاب شهری شیب‌دار باشد تا از تخلیه کامل ضایعات اطمینان حاصل شود.

لوله کشی ساختمان

لوله کشی گرمایش ساختمان

لوله کشی گرمایش ساختمان با در نظر گرفتن نوع سیستم گرمایشی اجرا می‌شود. در این میان آبگرمکن‌ها و پکیج‌ها به‌عنوان اعضای اصلی سیستم گرمایش خانه شامل فضایی برای گرم کردن آب و مخزن ذخیره برای مدتی محدود هستند.

لوله کشی آبگرمکن تنها شامل آب سرد و گرم است و به‌راحتی انجام می‌شود. در مورد سیستم گرمایش پکیج، لوله کشی شوفاژها و گرمایش از کف هم مطرح خواهد شد.

اگر انتخاب شما سیستم پکیج است این نکات را در نظر داشته باشید. نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه برای شوفاژها از پکیج شروع می‌شود. اگر قرار است از لوله کشی کلکتوری استفاده شود جعبه کلکتور باید نزدیک پکیج نصب شود. لوله‌ کشی‌های مربوط به کلکتور هم باید اجرا شوند.

در این نوع لوله کشی ساختمان یک طبقه، برای نصب شوفاژ دو لوله رفت‌وبرگشت از پکیج خارج می‌‌شود. این دو لوله به شوفاژها می‌رسند. در مورد سیستم موتورخانه، دو لوله رفت‌وبرگشت به داخل ساختمان رفته و آب رادیاتورها را تغذیه می‌کنند.

برای لوله کشی گرمایشی ساختمان یک طبقه، بهترین گزینه‌ها لوله‌های پلیمری سفید و اتصالات پنج لایه سوپرپایپ و نیوپایپ هستند. در بین این تنوع متریال، لوله کشی پنج لایه نیوپایپ و سوپرپایپ ماندگاری بیشتری در برابر حرارت بالای شوفاژها دارد.

لوله کشی گرمایش

نکات مهم درباره لوله کشی گاز ساختمان

لوله کشی گاز ساختمان ویلایی از کنتور گاز انجام می‌شود. برای این کار دریافت تاییدیه نظام مهندسی و اجرای گازکشی بر مبنای مقررات و استاندارد لوله کشی گاز خانگی الزامی و ضروری است. در مورد لوله کشی ساختمان یک طبقه برای گازرسانی، به نکات زیر توجه کنید:

  • برای لوله کشی گاز توکار باید از لوله‌های مانیسمان یا اتصالات API استفاده شود.
  • برای لوله کشی روکار لوله‌های استاندارد درزدار کاربرد بیشتری دارند.
  • در لوله کشی ساختمان یک طبقه برای جلوگیری از ترکیدگی لوله‌‌ها باید تمامی لوله‌های بیرونی به خوبی عایق شوند.
  • از آنجایی که بیشتر لوله کشی‌ها در خارج از ساختمان انجام می‌شوند در برابر سرما آسیب‌پذیرتر هستند.

نکات مهم درباره لوله کشی در زمان ساخت

ساخت خانه جدید نیاز به برنامه‌ریزی و ملاحظات خاصی دارد. اگر در حال ساخت خانه جدیدی هستید نه تنها برای تزئینات، بلکه لوله کشی، سیستم‌های تهویه و مصالح ساختمانی مورد استفاده را نیز در نظر بگیرید.

در این میان ضعیف بودن لوله کشی ساختمان یک طبقه برای ساختمان‌های ویلایی می‌تواند باعث ایجاد نشتی و آسیب‌های جدی‌تر در آینده شود. برای جلوگیری از مشکلات، باید مطمئن شوید که سیستم‌های لوله کشی به‌درستی نصب شده‌ است.

1. مجوزهای نظام مهندسی

اولین کاری که باید قبل از نصب سیستم لوله کشی انجام دهید این است که مجوزهای لازم را بگیرید. دریافت مجوز به متخصصان اجازه می‌دهد تا هرگونه اشتباه در طراحی لوله‌کشی خانه شما را بررسی کنند و از خرابی لوله‌ها در آینده جلوگیری شود.

2. متمرکز کردن سیستم لوله کشی

هنگام اجرای سیستم لوله کشی ساختمان یک طبقه نصب اتصالات و تجهیزات در مکانی مناسب برای تعمیر و نگهداری آسان‌تر در آینده بسیار مهم است. برخی از وسایلی که باید با هم نصب کنید عبارتند از:

  • سختی‌گیر آب
  • آبگرمکن
  • پکیج
  • اتصالات فاضلاب
  • گودال اجکتور فاضلاب
  • پمپ سامپ

لوله کشی گاز

3. سختی‌گیر آب را در نظر بگیرید

اگر مشکل آب سخت دارید نصب سختی‌گیرهای آب برای خانه شما گزینه‌ای عالی است. نصب این قطعه پس از ساخت بنا، در آینده پرهزینه‌تر خواهد بود. بنابراین با نصب آن در حین ساخت خانه خود از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

4. اتاق‌هایی که نیاز به آب دارند را فهرست کنید

بهتر است هنگام طراحی چیدمان نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه تمام اتاق‌هایی که نیاز به آب دارند را در نظر بگیرید. 3 قسمت اصلی که باید در نظر بگیرید حمام، آشپزخانه و سرویس توالت است.

5. در دسترس بودن شیر ‌قطع‌کننده اصلی

شاید گاهی لازم باشد در مواقع اضطراری به شیر قطع‌کننده اصلی دسترسی داشته باشید. با انجام این کار می‌توانید سیستم لوله کشی را در صورت نشتی، ترکیدگی لوله یا تعمیر و نگهداری به سرعت قطع کنید. با این کار از آسیب‌های جدی جلوگیری و در هزینه خود صرفه‌جویی می‌کنید.

جمع‌بندی

همان‌طور که می‌دانید تنوع لوله کشی آب در ساختمان‌سازی بسیار زیاد است. در این میان می‌توانید از طریق مشاوره، بهترین نقشه لوله کشی ساختمان یک طبقه را انتخاب کنید. مهندسان باتجربه می‌توانند بهترین روش متناسب با سازه را طراحی و اجرا می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 − 1 =

Call Now Button